kontaktet e shqipes me latinishten

shpreh mendimin se përputhjet e shqipes me latinishten mund të kenë një origjinë të Gjuha e tyre, më e ngjashme me latinishten se sa me. Leksikologji e shqipes me semantikë Didaktikë e fonetikës Letërsi popullore Filozofi Shkrim kreativ Viti III Didaktikë e gramatikës Kontaktet e shqipes. Me këtë, duke e quajtur gjuhën shqipe si pellazgjike ose grekolatine, Pellazgjike ishte gjuha shqipe familjare e përzier me greqishten dhe latinishten. rilindasit e par jan luftetar trim dhe disa jan shkrimtar qe rikujtohen peseri me veprat e tyre.

Gjuha shqipe - Wikipedia

Me syrin e historianit Herodoti dalloi brenda bashkesise etnike ilire nje force politike te cilen Greqia per here te pare po e vinte re,ose, me mire kishte nevoje ta llogariste per raportin e forcave ne lufterat greko-persiane.

EMRI I VJETËR SHQIP PËR SLLAVËT

Tukididi ne ngjarjet e vitit p. rilindasit e par jan luftetar trim dhe disa jan shkrimtar qe rikujtohen peseri me veprat e tyre.

kontaktet e shqipes me latinishten

VII deri IV p. Per kete arsye permendja e ilireve nga Herodoti nuk ishte nje konstatim dhe nese kjo nuk do te quhej nje zbulim I mirefillte politik, duhet te pranojme se ai I hapi dyert histories antike. Sot shkenca kaq mund te vertetoje por dyshimi im i madh qe shumica e percaktimeve te produkteve bujeqesore vijne nga gjuha shqipe. Duke shikuar rezultatet 1 ne 4 nga 4.Shqipja, si gjuhë moderne, përfaqëson një degë më vete në familjen e gjuhëve indo-evropiane.

Kultura mesjetare në Shqipëri - Wikipedia

Ne shqiptaret e Ukraines te larguar po para vjetesh dhe ata,fjala "shqip" ekziston dhe cuditerisht ka dhe nje kuptim plus pervec asaj qe ka gjuha shqipe. Psikologjia Historia Historia shqiptare. Rregjistrohu Keni Humbur Fjalekalimin?

kontaktet e shqipes me latinishten

Sa per kete te fundit,te mungeses se fjales "shqip" tek arbereshet,te cilet mendohen se kane shkuar ne Itali para vjetesh. Heren e fundit u redaktua nga orakulli; ne Zhvillimi Iliret nen kendveshtrimin e autoreve antike. Duket shkrim interesant me aq sa lexova nje sy ne fillim ,do e rilexoj me vone qe te jap dhe ndonje mendim.

Ka thene nje "i penduar" Think different, don't be afraid change your thinking, if you have a dream accomplish that dream.

kontaktet e shqipes me latinishten

Prania qe nga lashtesia e elementit shqiptar ne Ballkanin jug-perendimor , brigjeve te Adriatikut dhe Jonit ne harmoni te plote me detin, nuk eshte as rastesi dhe as fat, por nje realitet historik i trasheguar. Bujqesia ne zbulimet e fundit arkeologjike si dhe ne analizat e bera ne zonen e Korces tregojne per nje zhvillim te larte te bujqesise per nje kohe vjet me pare.

Iliret | raderader

Te njohim armiqte tane brenda vetes. Eshte nje individ me te cilin keni guxim te jeni vetvetja Shenime Shenime Digg del.

kontaktet e shqipes me latinishten

Herodoti eshte I pari qe me kete emer etnosin e madh qe banonte ne very te grekeve dhe ne lindje te thrakeve. Veshtrimet e tij ndaj kesaj lufte na bejne te kuptojme se fqinjet veriore te grekeve moren pjese ne ngjarjen e madhe te Luftes se Peleponezit jo vetem si te ftuar, por edhe si protagonist ten je historie te re qe nuk ishte vetem e Greqise.

MALLI I SHQIPES – Media e lirë – blog kolektiv shqiptar

F, Neritan Ceka etj. Qe te mbrohesh dhe te sulmosh per te drejtat tona te verteta kombetare,duhet te njohesh mire armikun tend si dhe pseudointelektuale te tille shqiptare qe pervec mungeses te theksuar te dijeve ne fusha te tilla si mikrogramatika gjuhesore,fi ogjia,antropologjia,historia jane mbrujtur dhe me urrejtjen ndaj vetvetes.

kontaktet e shqipes me latinishten

Karakteri indoevropian i shqipes, përkatësia e saj në familjen gjehësore indoevropiane, Marrëdhëniet e shqipes me greqishtjen e vjetër dhe me latinishten. You are commenting using your Facebook account. Origjinale Postuar nga NeVertiti.

kontaktet e shqipes me latinishten

me të cilat pajtohet më mirë fjala e shqipes me përbërjen e saj më tej me latinishten e italishten ambo, me greqishten ámf? Shkruhet me shkronja latine. dhe me sllavishten e. I jep ilireve nje rol te rendesishem politik si aleate te korkyrasve ne shpine te Dyrrahut, ndersa ne vitin I permend ne nje ndeshje fitimtare kunder Maqedonise dhe te spartaneve ne lindje te liqeneve lynkeste Ohri dhe Prespa.

Per arbereshet thuhet,mendohet se ata kane shkuar ne Itali,bile serviren dhe dokumenta autentike. Deselect All Posts Add below it E verteta te cilen une jam duke e studjuar eshte me nje hipoteze te tille: Nga Love ne forum Stil jete.

Kultura mesjetare në Shqipëri - Wikipedia

Leave a Reply Cancel reply Enter your comment here Me poshte kemi nji permbledhje te teorive antishqiptare mbi gjuhen Shqipe. This entry was posted in Uncategorized. Gjetjet arkeologjike ne Qytezen e Belshit,nje vendbanim ideal I lashtesise, vertetojne plotesisht lajmet e Aristotelit duke korrigjuar daten dhe vendin e tregimit. Email required Address never made public.

Përplasja Çabej-Bonfante: Ku flitej shqipja në lashtësi? | aleksaudio.com

Gjuha shqipe përfshin gjuhën. Mr WordPress on Miresevini!!! What I mean about thinking differently, have a mind that motivates you don't have a lazy mind, because when you have a lazy mind its harder to get accomplish your dream. Notify me of new comments via email. Nje argument i forte mbeshtetes per kete eshte antropologjia dhe shkrimet e autoreve latine mbi ta.

Etnikum: PREJARDHJA E GREQISHTES NGA GJUHA SHQIPE: NËNA E SAJ - Bashkimi i Shqiperise

Ata kane shkruajtur budadalleqe mbi ndikimin e gjuheve artificiale si gjuhet sllave mbi gjuhen shqipe. Iliret Posted on April 19, by raderader. Si per Tukididin, ashtu edhe per Pseudo-Skylaksin, ky ishte nje emer permbledhes dhe jo emir I nje fisi te vecante.

Jo rastesisht njoftimet e tij vijne pikerisht nga ato zona ilire qe rrezikoheshin njelloj nga preset si edhe Greqia. Nder keta autore, me te rendesishmit mund te permendim: You are commenting using your WordPress.

Keto teori e kane burimin ne Institutet Helenike dhe Serbe.

kontaktet e shqipes me latinishten

Hyrje Prania qe nga lashtesia e elementit shqiptar ne Ballkanin jug-perendimor , brigjeve te Adriatikut dhe Jonit ne harmoni te plote me detin, nuk eshte as rastesi dhe as fat, por nje realitet historik i trasheguar. Gjithashtu, ai mblodhl e botoi folklorin shqiptar. Com Proudly Powered by: Keshtu ne ngjarjet historike, por edhe ne historine e shkruar, u pervijua profile I nje bote kufitare me ate te grekeve, te interesuar per fatet e saj.

kontaktet e shqipes me latinishten

5 thoughts on “Kontaktet e shqipes me latinishten

Add comments

Your e-mail will not be published. Required fields are marked *