ministria e arsimit kontakt

Kosova përfiton nga Korniza e Investimeve për Ballkanin Per Korniza e Investimeve për Ballkanin Perëndimor ka ndarë për Kosovën milionë €uro për. – në Europë (e gjelbër & gri e errët) – në Bashkimin Europian (e gjelbër). Министерство за образование и наука. Ministry of Education and Science. Ministria e arsimit dhe shkencës. Ministria e Punëve të Jashtme, Hashim Thaci, Kosova, Kosovo, Kosovë, MPJ, MFA, Ministry of Foreign Affairs, Republic of Kosovo, Republika e Kosovës, Republika.

MASHT demanton DKA-në në Prizren - PrizrenPress - Portal informativ

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë - Republika e Kosovës - Zyra e Kryeministrit

Pra lutemi asaj P. Aty u shtrua mendimi i ngritjes se sistemit arsimor fetar shqiptar mbi bazen e dy medreseve,te konsoliduara,prandaj u propozua ngritja e nje medreseje ne Veri te Shqiperise. Ai eshte krijuesi i cdo gjeje,duke filluar prej me te imtave e deri te yjet e panumert.

ministria e arsimit kontakt

German Confederation — Germany Flags of the World. Nr: Emer Mbiemer: Katundi ku ndodhet kulti qe sherben: 1: Shyqeri Polovina: Imam ne xhamin e katundit te Perhondise: 2: Mehmet Tomorri: Imam ne xhamin e katundit Dardhe. Prindërit e tij ishin të zyrtarit të doganës Alois.

ministria e arsimit kontakt

Po me keto denime, ndeshkohet dhe fetari qe,tue perfitue nga cilesija e vet, shtergon ose bind ndonjenin me be vepra ose dakllarata qe jane kundra ligjes ose ne dam te se drejtave te fitueme simbas ligjes. Mbas bllokimit do te formohet nje komision qe do te merret me shqyrtimin e tyre dhe do te lere ne shitje te lire ato libra qe nuk kane permbajtje fashiste apo reaksionare.

Kongresi qe u mbajt afro dy vjet me pare ne Berat,me lejen e duhur ,sipas Ligjit te Komuniteteve Fetare,prej Sektit Aleviane,si hartoi rregulloren perkatese,po ate kohe ia paraqiti qeverise mbreterore,e cila ende nuk e ka marre ne bisedim ceshtjen e aprovimit te saj. Ne faqet e saj u botuan edhe shkrime te F. Tuke qene se sot Shqiperia eshte nje shtet me vete,perdorimi i gjuhes turke u kufizua dhe me tej ne menyren me te rrepte. Pra,ne kete rast kemi kuadrin e vertete te asaj qe shfaqja e zakonshme e fese islame,per disa,eshte shume e ngushte dhe teper formale, Prandaj duan te shkojne nepermjet ketyre formave ne nje bote me te larte,e cila nuk eshte formalitet i thjeshte ,por nepermjet lutjeve me e pa ze, nepermjet ritualeve,e perjetojne besimin fetar si pervoje artistike,e cila jep nje ndjenje te vecante,por njekohesisht u hap horizonte te reja ne interpretimin dhe kuptimin e fese islame.

Nese konsiderohet e vlefshme,atehere do te shkaktohen grindje dhe percarje ndermjet disa individeve,pjestare te nje tarikati e drejtuseve te tij-gje qe nuk i sherben bashkimit vllazeror. Tani sejcila bashkesi fetare ishte e detyruar te perkrahte programin e qeverise,qe nuk ishte gje tjeter vecse program i partis-pushtet.

Konkurse dhe Shpallje

Shpenzimet gjyqesore i ngarkohen pales paditese. Kryesis se Keshillit te Nalt te Shqiperise.

ministria e arsimit kontakt

Kavaje Anetar 7 Sheh Qazim Paja. Cilsija e nepunesave te nalt-permendur asht e pa-pajtueshme me cdo detyre tjeter jashte kuadrit te Komunitetit,qofte private ose tregetare, pervec detyres se mesuesise ose me ngarkimin e ndonje detyre brenda kuadrit ku ajo nuk i pengon detyren origjinale,me kondite qe te jete e bazueme ne vendimin e Keshillit te Perhereshem. Kur nuk pergjigjeshin keto tre burime,ne shkalle te katert vinte analogjia, krahasimi.

ministria e arsimit kontakt

Nga disa vezhgime te kohes rezultonte se nje feste e tille si Barjami i Vogel,ne marsin e vitit ,u festua shume pak se cdo vit tjeter. Familja e Adolf Hitleri erdhi nga më të ulët Austriak të pyjeve e qarkut në kufirin për të Bohemia.

Tarikatet | TEQEJA BABA SHEH "DAUT E MENO" CERRILE

Me keto cilesi i permenduri eshte i njohur nga kjo kryesi. Keshilli i Pergjithshem vendosi mospranimin e tij per arsye se cilesia e kryesis se sheh Ahmet Pazarit, me njeren ane, kundershtohet prej nje pjese te shehlereve qe kane per kryetar z Sheh Tasim Gjinishin dhe, ne anen tjeter,organizimi i tyre ende nuk eshte legalizuar sipas ligjit te ri te komuniteteve.

Rrezimin e padise se pales paditese Teqja Baba Sheh Dauti Cerrile si te pa mbeshtetur ne ligj e ne prova. Komisioni qe u ngarkua me pregatitjen e nje projektiper Statutin e Myslimaneve te Shqiperise ,vazhdoi me bisedimet e tij e formuloje projektin e paraqitur bashkanjitas.

Ballina | MASHT

Prandaj,persa me siper, lutemi qe ceshtja te bisedohet ne Keshillin e perhershem dhe te na jepen udhezime per menyren e veprimit. Lutemi perfundimisht te na noftoni.

ministria e arsimit kontakt

Antaret e sektit tarikateve i merrnin mesimet e para nga nje sheh, udheheqes shpirteror, dhe se bashku me nxenesit e tjere njihnin autoritetin shpirteror te tij,te cilit i nenshtroheshin teresisht.Ministria e Arsimit dhe Shkencës Rruga e Durrësit Nr Tiranë, Shqipëri ALBTIRANA Telefon + 4 Ministria e Arsimit dhe e Sportit.

Shteti komunist ne publik nuk u afirmua si shtet antifetar,por si nje shtet laik. Kryesie te ndermjetesoni pran Ministris se Drejtesis,qe te shpejtohet aprovimi i ketij Statuti.

ministria e arsimit kontakt

Keto dhurata jane te pakthyeshme, prona e dhuruar nuk mund te shitet apo te falet nga ana e vakfit. Organizimi i zyrave dhe instituteve te ndryshme dhe hollsinat mbi te drejtat dhe detyrat e nepunesave te cdo kategorije te Komunitetit ashtu dhe cilsinat,masat disiplinore caktohen me nji rregullore te posacme.

Konkurse Dhe Shpallje - Ministria - Ministry of Foreign Affairs - Republic of Kosovo

Cdo Kleriku i rezervohet e drejta qe te punoj ne ndonje pune private ose kolektive jasht teqes dhe detyravet fetare,por ne kete rast duhet te jene te zhveshur nga petkat fetare dhe mund te perdori nje qylaf pa sarek.

Por Kryesia e Komunitetit ua refuzoi pranimin e saj,mbasi ata nuk kishin dokumentat e duhura qe te perfaqesonin ate sekt dhe keshtu u larguan me qellim qe te legalizoheshin me dokumentet perkatese. Ishem Anetar 3 Sheh Ali Kruja.

ministria e arsimit kontakt

Ai djal esht aq i zgjuar, sa nuk e keni idene. Ata qe kaneme u dorezue per klerik duhet me qene Shtetas Shqiptare prej fisit e prej gjakut Shqiptarit. Kerkohet qe te dergohet lista ne te cilen te tregohet teqeja dhe lloji i pasurise se tundshme e te patundshme,vendi ku ndodhet si dhe kufijt e pasurise se patundshme, vlera e tyre etj.

Kontakte « MP-Ministria e Arsimit

Statuti i hartuar nga Kongresi u miratua me unaminitet,ku Lidhja e sekteve nuk pengonte punen e vecante te sejcilit sekt me vete,sipas parimeve e rregullave te tyre te brendshme,te tradites perkatese. Per lirimin e shtepise se Hiresise Tij Sheh Qazim Hoxhes,gjysma e te ciles perdoret per banim te familjes tij e gjysma per Teqe,mbasi Kryeministria pat urdherue lirimin e kesaj banese. Personat qe skishin trashegimi fetare dhe donin te beheshin Sheh apo Dervishe stidionin ne Medresen e Pergjithshme,ku merrnin nje formim te shendoshe fetar dhe kombetar.

Prandaj jeni te lutur te na njoftoni menyren e mbledhjes se tyre ne menyren qe u tregua me siper,ose duhet qe cdo tarikat te beje mbledhje me vete per formulimin e rregullores perkatese. Ne pergjigje te ketyre kerkesave,qeveria shqiptare,ne maj ,pranoi te lejonte praktikimin publik dhe privat te fese,te hiqte ndalimin dhe ndeshkimin per botimin e literatures fetare dhe te lejonte organizatat dhe institucionet fetare te fuksiononin lirisht.

Seksi femeror, prej moshes 18 vjece e lart gezon te drejta te barabarta me seksin mashkull me perjashtimin e vetem qe femrat nuk mund te vishen si Shehe ose Dervishe,. Kane firmosur rreth 60 persona.

The Law on Education Inspectorate is sent for first reading in the Assembly

Përshkrim. Celsat disponohen nga kryeprijesi i sektit halveti. Lutem,z kryetar ,bashk me aprovimin e vlefshem te kryehiresise Suaj,te keni miresine te na jepni perkrahjen morale per kete qellim te larte kulturor. Zyra e Pritjes së Publikut: Tel:+ 4 Drejtoria e Arsimit të Lartë dhe Shkencës Kontakt.

Pastaj ,sipas rregullores se paraqitur,kleriket jane te lire te ushtrojne cdo profesion tjeter,pervec detyres fetare. Sekti Xhelveti ka bere lutje qe te ndahet nga Halvetit qe deri tani kane qene se bashku. Ata me perpjekje te gjithanshme u thelluan ne shkencat islame,ne filozofi, teologji dhe histori,duke mos lene jashte perpjekjet e perditshme per te pregatitur njerez me besim te shendoshe e me pregatitje per te care ne jete, duke lene jashte gjithcka qe nuk ishte e pershtatshme per kohen.

Jashtme dhe kryetarin e Komunitetit Musliman ta perfundoi kete ceshtje; vertetuar A. F, V,D,fl2 ne te cilen shkruhet.

ministria e arsimit kontakt

Brendshme ,te Ministris se P. Te gjithe Tarikatet ne dogmat origjinale ,sado qe jane te bashkuar me te gjithe myslimanet ,ne deget e tarikateve religjioze format i kane te vecanta. Vehbi,Myftiu i Pergjithshem mbi nevojen e reformimit e te organizimit te trupit mysliman nen egjiden e shpetimtarit e reformatorit te kombit, Naltmadhenise se Tij,Mbreti Zog I,i cili u brohorit nxehtesisht; Prane Myftiut te Pergjithshem beri nje fjalim z Agjah Libohova ,kryetari i Deges Penale te Diktimit,i cili shpjegoi reformat qe imponohen.

Nga ana tjeter,flitet ne popull se kryesia e kooperatives se bashkuar te Laknasit kerkon qe xhamine ne fjale ta ktheje ne dhome kulture. Kryetari i Komunitetit Mysliman institon qe ky Sekt te mos jete independent, por i varur nga Komuniteti Mysliman,sic ka qene deri me sot.

3 thoughts on “Ministria e arsimit kontakt

Add comments

Your e-mail will not be published. Required fields are marked *